top of page

Prečo má zákazník vždy pravdu?

Táto čarovná veta, ktorá je vtĺkaná do hláv každého podnikateľa, je viac ako len veta. A rozhodne nie je vymyslená. Každý človek má svoju hlavu svoju pravdu, ale žiadneho platiaceho zákazníka tento fakt nezaujíma. Ak ste sa rozhodli ísť smerom podnikateľa, mali by ste prejsť tréningom sebaovládania. Ja som takýto tréning zažila, keď som brigádovala niekoľko rokov v oblasti obchodu. Po pár rokoch sa človek obrní a naučí sa ako zvládať situácie a hlavne svoje vlastné emócie.


Platiaci zákazník k Vám príde znovu aj keď nebol s tovarom alebo službou spokojný ak sa k nemu chováte dobre. Ak sa k nemu nechováte dobre, nič Vaše podnikanie už nezachráni. Možno si poviete, že veď to je len jeden človek. Ale vyvediem Vás z omylu, pretože to nikdy nie je len jeden človek. Dozvie sa to jeho rodina, kamaráti a najbližší kolegovia. A to je už napríklad priamych ľudí 20 ľudí. A netreba zabúdať na silu sociálnych sietí. Možno ten človek nemá veľa sledovateľov, ale môže poznať niekoho kto veľa sledovateľov má. A tam sa môžeme baviť aj o niekoľko desaťtisíc ľudí, ktorí uvidia akú skúsenosť mali s Vami a Vašou firmou. Je to sranda, že to začalo u jedného nespokojného zákazníka však?


Základ úspechu je naozaj poznať význam vety, zákazník má vždy pravdu. Každý kto Vám chce dať svoje peniaze si zaslúži slušné a profesionálne chovanie bez ohľadu na to, kto má pravdu. Ľudia sú základ Vášho úspechu, vašich zárobkov. A keď k nim nebudete profesionál tak nebude dobré ani Vaše podnikanie. Všetky peniaze, ktoré vrazíte do podnikania, do reklamy a marketingu sa Vám nevyplatia ak si nedáte záležať na výbere schopných a spokojných zamestnancov. Dbajte na každý aspekt Vášho podnikania, ktoré má byť Vašou vizitkou. A aj toto je kľúč k úspechu.




bottom of page