top of page

Bližší pohľad na influencer marketing na TikToku a jeho porovnanie s Instagramom

TikTok začal počas pandémie COVID-19 naberať obrovskú paru. Keďže stále viac a viac ľudí putovalo domov, TikTok sa stal pre ľudí dokonalým spôsobom zdieľania a spájania prostredníctvom zábavy.  Aplikácia sa stala tak vplyvnou, že čas strávený na TikToku (21,5 hodiny mesačne) prevýšil počet hodín strávených používateľa na Facebooku (17,5 hodiny mesačne). Pokiaľ ide o influencer marketingové kampane, Influencer Marketing Hub uvádza, že 79 % značiek dnes považuje Instagram za najdôležitejšiu platformu, pričom v roku 2020 to bolo 68 %. TikTok a Instagram však nie sú medzi sebou v rozpore. Spolupráca s rôznymi influencermi je zdravá pre značky, používateľov a dokonca aj samotné platformy. Vďaka selektívnemu výberu platforiem na kampane môžu obchodníci dosiahnuť ešte lepšie výsledky.


Niektorí z najpopulárnejších influencerov z TikToku boli kedysi bežní ľudia, ktorí sa v aplikácii stali cez noc celebritov. Napríklad Charli D'Amelio sa stala virálnou pre svoje tance a teraz má viac ako 145 miliónov sledovateľov.


Hoci je influencer marketing TikToku stále v plienkach, marketéri vidia v platforme veľký potenciál.  Avšak, ako pri každej sociálnej platforme, recept na úspech spočíva v kombinácii medzi pútavým značkovým obsahom a vplyvnými vzťahmi s influencermi.  Ak je značka schopná nadviazať partnerstvo s influencermi, ktorí môžu pútavým a bezproblémovým spôsobom vkĺznuť do informačných kanálov svojich sledovateľov, budú mať časom oveľa väčšiu šancu vybudovať si zapojenie publika a dôveru.



Používate viac Tiktok alebo Instagram?

  • 0%Tiktok

  • 0%Instagram




bottom of page