top of page

Všetko, čo potrebujete vedieť o Reels na Instagrame.


Instagram Reels je formát obsahu, ktorý vám umožňuje vytvárať a zdieľať 15-sekundové videá s ostatnými v novom vyhradenom informačnom kanáli na stránke “Preskúmať”. Je to pokus Facebooku konkurovať TikToku, ktorý je zameraný aj na tvorbu krátkych videí a je obzvlášť obľúbený pre mladú generáciu. Napriek tomu, že bol Instagram Reels kritizovaný ako „copykit TikTok“, získal pozitívne ohlasy od influencerov a značiek. Čo je to teda Instagram Reels? Ako to funguje? Ako ho ako značka môžete použiť vo svojej marketingovej stratégii? Nižšie máme odpovede na všetky vaše otázky.


* Čo je to Instagram Reels?

Rovnako ako TikTok, aj Instagram Reels vám ponúka súbor kreatívnych nástrojov na vytváranie zábavných a pútavých krátkych videí na Instagrame. Zaznamenávajte a upravujte 15-sekundové videoklipy s klipmi so zvukom, textom, špeciálnymi efektmi a nálepkami a potom ich zdieľajte so svojimi sledovateľmi.


* Ako využiť Instagram Reels pre podnikanie:

Keď sa Instagram Stories prvýkrát začali vyrábať v roku 2016, hovorilo sa mu klon Snapchat. Príbehy Instagramu však rýchlo prekonali Snapchat v každodenných používateľoch a stali sa efektívnym kanálom značiek na rozšírenie ich publika. Z tohto dôvodu by značky mali využiť príležitosť byť prvými tvorcami na Instagrame Reels a zapojiť nový druh publika - ľudí, ktorí uprednostňujú rýchlo a ľahko stráviteľný obsah. Okrem toho môžu značky spolupracovať s novými kreatívnymi talentmi a experimentovať s obsahom Reels, ktorý vytvárajú.


A ešte jedna vec: Reels nájdete na vo výbere “Preskúmať” - je to miesto, ktoré každý mesiac používa viac ako 50% účtov Instagram. Ak je váš Reels zobrazený na tejto stránke, máte veľkú šancu vystaviť svoju značku novým sledovateľom. A to celkom zadarmo. Ak už od prvého dňa Reels používajú veľké mená ako Maybelline, Sephora alebo Louis Vuitton a ak pre svoje podnikanie už používate Instagram, prečo Reels nevyskúšať? Buďte originálny a nepremeňte svoje videá na zjavnú reklamu! Myslite takto: veľa značiek bolo na TikToku úspešných, pretože ukazujú svoju ľudskú stránku a neustále sa vzdávajú dokonalosti, čo je presne to, čo chcú používatelia TikToku vidieť. Zamerajte sa skôr na originalitu a zábavu, ako na kvalitu svojich videí. Môže to byť zvýraznenie individuality zamestnancov alebo oživenie bežného aspektu vašej značky prostredníctvom hudby a pohybu.

bottom of page