top of page

Elon Musk predstavuje svoje nápady pre nový overovací systém Twitteru

Elon Musk v utorok predstavil sériu nápadov na nový proces overovania používateľov pre Twitter, ktorý nedávno získal za 44 miliárd dolárov.


Vo vlákne tweetov Musk kritizoval súčasný systém, ktorý dáva modré fajočky alebo overenie významným používateľom, ako sú politici, členovia tlače, vedúci pracovníci a ďalší ľudia a organizácie. Používa sa na to, aby používatelia vedeli, že začiarknutie znamená, že účet je legitímny. Ostatné sociálne siete, ako je Facebook a Instagram spoločnosti Meta, majú podobné overovacie systémy.

Musk povedal, že dá „moc ľuďom“ tým, že ponúkne overenie cez Twitter Blue za 8 dolárov mesačne. Povedal, že účastníci budú mať prioritu v zmienkach, odpovediach a vyhľadávaní, dostanú o polovicu menej reklám a budú môcť tweetovať dlhé videá a zvuk.


Dodal, že pod menami používateľov, ktorí sú verejne činnými osobami, sa objaví sekundárna značka, ktorá, ako Musk upozornil, už pre politikov existuje.


Technologický miliardár zvažuje účtovanie až 19,99 dolárov mesačne za predplatné Twitter Blue. Zamestnancom Twitteru pracujúcim na projekte bolo údajne povedané, že na spustenie funkcie majú čas do 7. novembra, inak budú podľa správy prepustení.

bottom of page